Re-seat

Wuhhuuuu , Assalamualaikum . Lama gila tak online. fhewww. kalau onl pun , balas kat facebook tu sikit sikit. Haih , Gua tak ada L A I F betul sejak dua tiga menjak ni. Handphone pun tak topap , blog tak update , facebook terbengkalai , twitter dah condemn Ohh , kehidupan sosial , where are you mannn ?

So , setelah lama tak hupdate , aku punya otak pun dah ber-karat nak tulis apa ? well well , hmmph
Let us talk about rezeki hari ini. Okay , i guess ramai dah tahu results Muet dah keluar and it seems i'm the one who not so LUCKY macam yang lain. Yelah , rezeki masing lain lain kan ? Ya , malam tu aku down. Bila dah send RESULT MUET kat 15888 , aku doa untuk dapat jawapan yang at least boleh buat hati gundah gulana terasa lega tapi hampa. Jawapan yang diterima mengecewakan . Betullah , impian aku macam dushhh , bekecai beb sama macam hati ni. macam bekecai yang memang bekecai habislah. ehh , hiperbola plak. tapi , betull. aku rasa betul gila down . so, bila down , to cure it , i called my father and told him bout my Muet Results dan biasalah , Encik Zainal ni , ada je ayat die yang boleh buat hati anak perempuan dia ni tenang.

" Miera dah buat yang terbaik , results tu je Allah nak bagi , kita patut syukur bukan kita hilang semangat nak terus belajar. Takkan bila Allah bagi baru kita nak syukur tapi bila gagal , kita nak salahkan Dia. Itu tak adil. Ada sebab kenapa dia tak beri apa yang kita nak "

And , aku pun dari kurang redha terus meredhakan keputusan ni walaupun hati ni mcm disiat siat rasanya. Rasa macam , *sukar nak diungkap dlm kata kata (ayat macam break up la wei,hoho)
Ok lah , jangan risau , aku belum ter pikir nak bunuh diri walaupun results tak membanggakan. Kawan-kawan yang seangkatan, jangan menyerah teruskan perjuangan.

Ya , saya , miera zainal mendapat Band 3 SAHAJA untuk Muet. 
Assalamualaikum.

ps; With Allah's will , im gonna reseat it back. Sejadah dah menunggu , tangan dah menadah.


9 comments:

  1. dont ever give up.

    ReplyDelete
  2. ada hikmah :) don't give up ya kak miera.

    ReplyDelete
  3. Aku nak BAND MAROON 5 ~ penang maiii!

    ReplyDelete
  4. aku admire ayah kau weh :D
    yah, better kau reseat. u deserve better results ^_^

    ReplyDelete